Вороненкова могли вбити через невідомі факти про анексію Криму - прокурор

20.10.2017, 12:43

Екс-депутат невизнаної Держдуми країни-агресора Денис Вороненков мав намір у квітні розпочати збір і публікацію невідомих фактів про анексію Криму і окупацію Донбасу. Про це розповів прокурор Києва Роман Говда, передає Укрінформ.

За інформацією прокуратури, Вороненков хотів встановити роль і участь в анексії Криму та окупації Донбасу окремих посадових осіб Росії. Плани Вороненкова, а також переслідування його російськими спецслужбами і призвели до замовлення вбивства.

Говда зазначив, що слідство не знайшло тих людей, які стояли за державною позицією Росії в убивстві Вороненкова. «Ми не можемо проводити власних слідчих дій на території Росії в тих обсягах, щоб повністю розуміти роль у цьому вбивстві того чи іншого підрозділу ФСБ або Головного управління розвідки Росії», - сказав прокурор.

Нагадаємо, Вороненков був застрелений 23 березня в центрі Києва на вулиці Пушкінській. 9 жовтня генпрокурор Юрій Луценко заявив про завершення розслідування вбивства екс-депутата, справу буде передано до суду. Слідство підозрює у скоєнні злочину 5 осіб: двоє вже затримані, ще двоє - в розшуку і один загинув (стрілок).

Читайте АСН в Google News