ДТП у Харкові: Омелян запропонував жорсткі заходи для водіїв

19.10.2017, 12:49

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що для попередження смертей і аварій на дорогах, як це сталося в середу, 18 жовтня, ввечері в Харкові, треба посилити штрафи, а також знизити максимальну швидкість руху для автомобілів. Про це Омелян пише у себе в Facebook.

За його інформацією, при швидкості руху в 50 км/год у ДТП на дорогах майже виключаються смертельні випадки, тому він пропонує знизити швидкість авто.

«Кілька місяців тому ми вийшли з ініціативою обмежити швидкість руху в населених пунктах до 50 км/год. При цій швидкості майже виключаються смертельні випадки, максимум незначний травматизм. Нам сказали: "Не час, політично чутливе питання". Ми наполягаємо - 50 км/год і «драконівські» штрафи за перевищення швидкості, не пристебнутий пасок безпеки на передніх і задніх сидіннях, відсутність дитячого сидіння під час перевезення дітей, а також використання мобільного телефону без засобів hands-free. Обов'язкова фото- і відеофіксація порушень, а також «листи щастя», позбавлення прав за їзду в нетверезому стані», - пише Омелян.

Читайте АСН в Google News