Чиновники вишів Києва за хабар продовжували термін перебування в Україні іноземців

19.10.2017, 10:36

У Києві затримані чиновники кількох вищих навчальних закладів, які за хабар незаконно продовжували терміни перебування в Україні відрахованих студентів-іноземців. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Зокрема, правоохоронці викрили на системному хабарництві заступника декана факультету по роботі з іноземними громадянами Національного медичного університету ім. Богомольця, інспектора центру міжнародного співробітництва та розвитку, сектора по роботі з іноземними студентами Університету державної фіскальної служби України та директора міжнародного центру в Європейському університеті. Працівники вишів оформляли іноземних громадян та іноземних студентів, які були відраховані з навчальних закладів України, на підготовчі курси без фактичного їх відвідування.

Таким чином, іноземцям незаконно продовжували термін перебування на території держави. За оформлення 6 місяців таких курсів службовці вищих чиновники вимагали від 600 до 800 доларів. Затриманим особам прокуратура готує повідомлення про підозру і клопотання про обрання запобіжного заходу.

Читайте АСН в Google News