У 17 містах країни на багатотисячних мітингах вимагають припинити знущання над тваринами

15.10.2017, 14:08

Відразу в 17 найбільших містах України в ці хвилини проходять мітинги з вимогами реалізувати закон про заборону жорстокого поводження з тваринами. Зокрема в Києві на мітинг в парку ім. Шевченку зібралося близько 5 тисяч осіб. Серед учасників дуже багато молоді. На акції вийшли також Львів, Одеса і Дніпро.

Люди вимагають заборонити експлуатацію тварин у цирках, дельфінаріях, відстріл бездомних собак, притравочні станції при лісгоспах, на яких мисливських собак тренують на диких тваринах. Також серед вимог - заборонити відстріл зникаючого лося в Україні, на який "дали добро" Міністерство агрополітики і Міністерство екології .

Подія покликана об'єднати зоозахисні організації та громадян і заявити, що тисячі українців готові боротися за гуманність і права тварин. Раніше активісти намагалися домовитися безпосередньо з керівниками міністерств і відомств, які відповідають за захист тварин. Однак і чиновники і прокуратура мляво реагують на знущання над братами меншими.

Так, наприклад, суд вже більше року тому наказав закрити дельфінарій у Києві, але той продовжує працювати. Дельфіни там утримуються в тісноті і в воді, яка не відповідає їхнім природним потребам. Також нещодавно стало відомо, що в одному з пересувних цирків помер від холоду і простуди молодий жираф. Досі не сів у в'язницю жоден зі шкуродерів, які публічно вбивали сотні собак.

Ми вийдемо для того, щоб покласти край знущанням над тваринами в цирках і сфері розваг, закликати владу запровадити дієві механізми боротьби зі шкуродерами і садистами, звернути увагу українців на гуманне ставлення до тварин, йдеться на сайті UAnimals - одного з організаторів всеукраїнської акції.


Активісти заявляють, що їм "набридло слухати порожні обіцянки влади і дивитися на бездіяльність правоохоронних органів. І що вони більше не дозволять чиновникам закривати очі на кричущі випадки жорстокості до беззахисних тварин". Акцію підтримали багато українських зірок. Серед них - переможниця Євробачення 2017 Джамала і співачка Onuka.

Читайте АСН в Google News