У Берліні відбулася зустріч глав МЗС у «нормандському форматі»

13.09.2015, 10:36

Глави МЗС України, Німеччини, Франції та Росії провели зустріч у «нормандському форматі» в Берліні. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Як повідомляється, під час зустрічі сторони обговорили ключові проблемні питання в рамках імплементації мінських домовленостей. Так, сторони погодилися щодо важливості якнайшвидшого досягнення домовленості щодо відведення озброєнь до 100 мм, а також посиленому моніторингу з боку спостережної місії ОБСЄ, зокрема шляхом створення постійно діючих пунктів Місії уздовж лінії зіткнення.

Павло Клімкін також закликав прискорити процес звільнення полонених, зокрема й політичних в'язнів, а також забезпечити допуск до них представників Міжнародного комітету Червоного Хреста.

«Сторони висловилися за продовження конструктивної взаємодії у рамках робочої групи з економічних питань, зокрема в частині водопостачання, відбудови інфраструктури, здійснення соціальних виплат при одночасному узгодженні питань відновлення сплати податків і комунальних платежів», — йдеться в повідомленні.

Читайте АСН в Google News