Парасюка Інтерпол не розшукує - Аваков

11.10.2017, 15:13

Нардеп Володимир Парасюк, а також інші громадяни України, про яких писали пропагандистські ЗМІ країни-агресора, не перебувають у міжнародному розшуку. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає прес-служба МВС.

«Офіційно підкреслюю, що згідно з обліком Інтерполу станом на 11 жовтня 2017 року Парасюк та інші громадяни України, які фігурують в публікаціях російських ЗМІ, в міжнародному розшуку не перебувають», - сказав Аваков.

Міністр підкреслив, що за статутом Інтерполу не розглядаються справи військового, релігійного, політичного і расового характеру. У зв'язку з цим Аваков назвав заяви ЗМІ РФ «черговою провокацією». «МВС України направило звернення до Генерального секретаря Інтерполу, в якому ми підкреслюємо неприпустимість використання російською стороною механізмів МОУП - Інтерпол для політичного переслідування громадян України», - заявив голова МВС.

Нагадаємо, раніше в РФ повідомили, що нардепа Парасюка і ще троьх українців заочно заарештували в Росії за «напад на диппредставництва» в 2014-2016 рр. За словами самого Парасюка, в березні минулого року біля Генконсульства Росії у Львові була просто акція протесту.

Читайте АСН в Google News