Особливий статус на Донбасі. Порошенко підписав закон про продовження

07.10.2017, 14:04

Глава Української держави Петро Порошенко підписав закон «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей», повідомляє 7 жовтня прес-служба президента України.

Цей закон передбачає особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу і набуває чинності після виконання всіх умов, які викладені в статті 10 закону про особливий порядок місцевого самоврядування. Зокрема в частині, що стосується виведення з території України всіх незаконних збройних формувань і їхньої військової техніки.

Також закон створює необхідні умови для розгортання на Донбасі миротворчої операції ООН з урахуванням постанови Ради від 17 березня 2015 року «Про схвалення звернень України в РБ ООН і Ради Євросоюзу щодо розгортання на українській території міжнародної операції з підтримання миру і безпеки».

Нагадаємо, 6 жовтня Верховна Рада підтримала законопроект №7164, який продовжує дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих регіонах Луганської і Донецької областей України.

Читайте АСН в Google News