Мінсоцполітики: Розмір субсидій не переглядатимуть через підвищення соцстандартів

11.09.2015, 17:13

Підвищення соціальних стандартів не вплине на розмір субсидій, які вже були призначені. Про це сьогодні на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко, повідомили в прес-службі Мінсоцполітики.

«Житлові субсидії залежать винятково від доходів громадян, тобто що більше доходи, то більший відсоток від цих доходів сплачується за житлово-комунальні послуги. Але враховуючи те, що базою для розрахунку субсидій був 2014 рік і доходи 2014 року, то підвищення соціальних стандартів жодним чином не вплине на ті субсидії, які вже були призначені», — зазначив Музиченко.

За його словами, уряд розрахував мінімальну мету, щоб до опалювального періоду покрити системою субсидій 4,5 млн сімей. «На сьогодні в місцеві органи соцзахисту надійшло близько 2,9 млн заявок, з яких вже розглянуто 2,7 млн», — повідомив директор департаменту.

Як зазначив Музиченко, Сумська, Житомирська, Кіровоградська, Вінницька та Донецька області наближаються до виконання поставленої мети, при цьому все ще суттєво відстають Одеська, Чернівецька, Запорізька, Луганська та Закарпатська обл.

Читайте АСН в Google News