Рада достроково закрилася, ухваливши два закони про реінтеграцію Донбасу

06.10.2017, 12:23

Спікер парламенту Андрій Парубій достроково закрив ранкове засідання Верховної Ради, передає кореспондент ASN. «З технічних причин я змушений оголосити про закриття ранкового пленарного засідання», - заявив він.

До цього депутати провалили постанову про скасування ухваленого Верховною Радою законопроекту про підвищення пенсій, за що проголосували 14 народних депутатів. «Проектом постанови пропонується скасувати рішення Верховної Ради України про ухвалення в цілому як закону законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», - зазначалося в пояснювальній записці до постанови.
Тепер законопроект має  підписати спікер Парубій і передати його на підпис Президенту України Петру Порошенку. Також нардепи не змогли ухвалити одну з чотирьох постанов про скасування судової реформи.

Максимальну кількість голосів набрав проект постанови №6232-П2, за ухвалення якого проголосували тільки 49 депутатів при мінімально необхідній кількості в 226 голосів. Цим документом пропонувалося «скасувати рішення Верховної Ради України від 3 жовтня 2017 року про ухвалення в цілому як закону законопроекту про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів». Тепер закон також може підписати спікер і передати його на підпис главі держави.

Нагадаємо, що, згідно з регламентом, парламентарі продовжать працювати в пленарному режимі у вівторок, 17 жовтня. Раніше сьогодні Рада проголосувала в першому читанні за законопроект «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях». Відповідне рішення підтримали 233 народних депутати. При розгляді цього закону біля трибуни сталася бійка.

Трохи пізніше Рада ухвалила другий скандальний закон України «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей», за що проголосували 229 нардепів. В цей час у парламенті кинули димову шашку.

Читайте АСН в Google News