Зі школи на Закарпатті зняли державні символ Угорщини

05.10.2017, 12:54

У селі Соломонове Ужгородського району Закарпатської області зняли угорські національні символи. Про це повідомило місцеве видання Мukachevo.net.

Відзначається, що навчання в школі ведеться угорською мовою. Як повідомив голова місцевої організації КМКС (Партія угорців Закарпаття) Каталін Палко, інцидент стався 3 жовтня. «Невідомі зняли всі угорські символи - прапор, в фойє - герб і гімн Угорщини», - заявив Палко.

У свою чергу директор школи Нора Лешко-Ковач повідомила, що ввечері її чекали троє людей, які назвалися працівниками Служби безпеки України. Саме вони забрали символи Угорщини через порушення українського законодавства.

Зараз у КМКС мають намір подати скаргу на «дії невідомих осіб» до правоохоронних органів. Нагадаємо, відповідно до нового закону про освіту, з 1 вересня 2018 року в українських школах діти представників нацменшин вивчатимуть предмети рідною мовою, паралельно вивчаючи державну мову. З 5 класу діти почнуть навчатися українською, а мову нацменшин вивчатимуть як окрему дисципліну.

Читайте АСН в Google News