Законопроект про реінтеграцію Донбасу: захист від агресії РФ покладається на оперштаб ЗСУ

04.10.2017, 15:59

Керівництво силами і засобами Збройних сил України і всіх інших відомств, що забезпечують національний захист і оборону, а також стримування і відсіч російської агресії на Донбасі, покладається на Об'єднаний оперативний штаб. Про це йдеться в президентському законопроекті щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях (№7163).

«Безпосереднє керівництво силами і засобами ЗСУ, інших військових формувань, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері цивільного захисту, які залучаються до здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони, стримування і відсічі російської збройної агресії в Донецькій і Луганській областях, покладається на Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ», - сказано в документі.

Крім того, в законопроекті сухопутна територія і морські води України визнаються тимчасово окупованими. Так, у Донецькій і Луганській областях тимчасово окупованими територіями визнається сухопутна територія і її внутрішні води в межах окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, де збройні сили РФ і окупаційна адміністрація РФ встановили і здійснюють окупаційну владу і загальний контроль РФ.
Крім того, окупованими визнаються внутрішні морські води і територіальне море України, які прилягають до сухопутної території, а також повітряний простір над названими територіями.

«Межі тимчасово окупованих територій у Донецькій і Луганській областях визначаються за поданням Генерального штабу Збройних сил України Міністерством оборони України», - сказано в документі.

Читайте АСН в Google News