Нардеп Тарута побував на фейковому слуханні в Конгресі США

03.10.2017, 14:39

У підвалі Капітолію провели фейкове слухання Конгресу, на яких була присутня група політиків з України. Про це повідомляє видання The Daily Beast.

Журналісти з'ясували, що екс-член Конгресу США, республіканець від штату Флорида Конні Мак, видно, обдурив помічників недавно обраного конгресмена, нав'язавши від імені клієнта, замішаного в «Панамському досьє», організацію уявного слухання. Це «слухання» навіть транслювали на телеканалі NewsOne в Україні.

Мак звернувся до представника новоспеченого законодавця Рона Естеса і попросив зарезервувати кімнату в підвалі Капітолію для заходу, який присвячено українському банківському сектору. Однак насправді жоден член Конгресу не був присутній на «слуханні».

Відзначається, що на заході були нардеп Сергій Тарута, екс-співробітник НБУ Олександр Завадецький і екс-директор ЦРУ при президенті Біллі Клінтоні Джеймс Вулсі, який також виступав радником кампанії президента Дональда Трампа. У Естеса пізніше заявили журналістам, що конгресмен не має жодного стосунку до цієї події, а кімнату зарезервували «як люб'язність» для пана Мака.

У свою чергу Конні Мак є зареєстрованим лобістом від імені фірми під назвою Interconnection Commerce, що міститься на Британських Віргінських островах. Вона зосереджена на «висвітленні корупції в Україні».

Читайте АСН в Google News