ОПЗ планують пустити з молотка в лютому-квітні 2018 року

29.09.2017, 17:40

Фонд держмайна України закінчив передприватизаційну інвентаризацію Одеського припортового заводу. Про це 29 вересня під в ході візиту на ОПЗ заявив керівник ФДМ Віталій Трубаров, повідомляє прес-служба фонду. З його слів, тепер можна приступати до оцінки заводу - це ще один етап, який потрібно пройти, перш ніж виставляти ОПЗ на торги.

«Матеріали інвентаризації будуть передані оцінювачу, і після отримання її результатів робоча група приступить до формування умов конкурсу з продажу державного пакета акцій заводу», - сказав Трубаров. Він уточнив, що продаж Одеського припортового планується в проміжку лютий-квітень 2018 року.

Керівник фонду додав, що Кабінет міністрів зараз шукає можливості для розв'язання питання боргу заводу. «Або ми розбиваємо ці борги, або якось враховуємо в рамках приватизації підприємства», - зазначив він.

Нагадаємо, борги Одеського припортового заводу складають 9 млрд грн, або $340 млн. Зокрема 251,24 млн доларів ОПЗ заборгував компанії Ostchem Holding Дмитра Фірташа за поставлений в 2013 році природний газ. Ще 1,5 млрд грн завод винен НАК "Нафтогаз України".

Читайте АСН в Google News