Toyota і Mazda об'єдналися для створення електромобілів

29.09.2017, 14:16

Компанія Toyota оголосила про створення нового підприємства з розробки технологій для електричних транспортних засобів спільно з компанією Mazda. Toyota випустила заяву, в якій повідомила, що нова компанія буде створювати технології для нової лінійки електричних автомобілів, зокрема для міні-автомобілів, легкових автомобілів, позашляховиків і легких вантажівок, повідомляє Reuters.

Toyota володіє 90% акцій спільного підприємства, яке буде називатися EV Common Architecture Spirit Co Ltd, в той час як Mazda і японська машинобудівна корпорація Denso, найбільший постачальник Toyota, отримали по 5% акцій в своє розпорядження. Плани ґрунтуються на партнерстві двох фірм, про яке оголосили ще в серпні 2017 року, коли найбільший автовиробник Японії придбав 5% акцій компанії Mazda, а фірми сказали, що будуть спільно розробляти недорогі електромобілі.

Незважаючи на те, що Toyota надасть новому підприємству більшу частину фінансової потужності і існуючі ноу-хау в галузі електромобільних технологій, саме інженери Mazda нададуть передові технології, такі, як їхній двигун внутрішнього згоряння із запалюванням від стиснення, представлений минулого місяця.

Читайте АСН в Google News