Вперше ЄС і НАТО почали навчання з протидії гібридним загрозам

28.09.2017, 16:20

У четвер, 28 вересня, Євросоюз розпочав перші тестові навчання про перевірку інструментів і механізмів реагування на кризові ситуації, пов'язані з протидією кібер- і гібридним загрозам. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Паралельні й скоординовані навчання PACE 17 пройдуть за сценарієм гібридної загрози, що зачіпає ЄС і його держави-члени, і перевірять протягом тижня, до 4 жовтня, їхню готовність реагувати на такі виклики безпеки», - відзначили в ЄС.

Навчання перевіряють ефективність інструментів та механізмів ЄС у разі можливого нападу. Крім того, з 4 по 11 жовтня НАТО проведе окремі антикризові навчання (CMX). Під час маневрів протестують ухвалення рішень на стратегічному політико-військовому рівні. У навчаннях буде задіяно військовий і цивільний персонал як у столицях країн альянсу, так і в штаб-квартирі НАТО і стратегічних командуваннях організації.

Навчання пройдуть за вигаданим сценарієм кризи, але з пропозицією реалістичних умов. НАТО координуватиме з ЄС свої дії під час паралельних навчань.

Читайте АСН в Google News