Жертвами війни на Донбасі у серпні стали 37 мирних жителів - ОБСЄ

28.09.2017, 12:38

У серпні на Донбасі жертвами війни з російськими терористами стали 37 цивільних осіб. Про це на брифінгу заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, повідомляє прес-центр організації в Twitter.

Хуг уточнив, що в серпні кількість жертв серед місцевого населення Донбасу становила 37 осіб, 7 з них - діти. У більшості випадків люди гинули через підрив на мінах. «Це демонструє нездатність сторін розміновувати або щонайменше захистити або позначити на дорогах міни і боєприпаси, що не вибухнули», - зазначив Хуг.

Крім того, за словами Хуга, спеціальна моніторингова місія продовжує фіксувати наявність важкого озброєння на лінії зіткнення, лише за минулий тиждень зафіксовано 69 таких випадків. Зокрема, 14 випадків - на підконтрольних Києву територіях і 55 - на окупованій.

За його словами, ці порушення спостерігачі фіксують не тільки на лінії зіткнення - таких випадків за тиждень було 283. Спостерігачі бачили 30 танків, 7 самохідних гаубиць, 6 буксируваних гаубиць, 9 мінометів, 6 протитанкових гармат, 56 БМП, 6 вантажівок з зенітною установкою, 14 бронетранспортерів, 3 броньовані ремонтно-евакуаційні машини.

Читайте АСН в Google News