Слідком РФ відкрив справи проти Полторака, Муженка, Ляшка і командувачів ЗСУ та Нацгвардії

10.09.2015, 12:08

У Росії Слідчий комітет порушив кримінальні справи проти міністра оборони Степана Полторака, начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка, командира Сухопутних військ ЗСУ Анатолія Пушнякова, командувача Нацгвардії Миколи Балана та інших осіб з числа військовослужбовців ЗСУ та Нацгвардії. Про це повідомляє прес-служба СК РФ.

Вони підозрюються у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 356, ст. 357 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни і геноцид). Крім них, у списку лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко і бійці батальйону «Азов».

«За версією слідства, 17 вересня 2014 року четверо бійців батальйону «Азов» за вказівкою Олега Ляшка, що є засновником батальйону «Азов», незаконно проникли в квартиру жителя міста Маріуполя Дмитра Чайковського. Обшукавши квартиру, підозрювані зв'язали Чайковському руки і, застосовуючи насильство, вивезли його в розташування батальйону «Азов», а потім помістили в металевий контейнер. Протягом доби Ляшко разом із бійцями названого батальйону жорстоко били постраждалого, а також погрожували вбивством, вимагаючи повідомити інформацію про можливу наявність у нього викраденої зброї. У подальшому підозрювані вивезли Чайковського в багажнику автомобіля на пустир, продовживши катування, але потім відпустили, не отримавши жодної інформації», - заявили в СК РФ.

Читайте АСН в Google News