В Amnesty International передумали: поставок зброї з України до Південного Судану могло не бути

26.09.2017, 11:49

Прес-секретар Amnesty International Марія Гур'єва розповіла деталі дослідження про причетність України до незаконного постачання зброї до Південного Судану. Про це повідомляє «Громадське радіо».

Гур'єва зазначила, що досліджувалася участь однієї британської компаній в поставках зброї до Південного Судану. «Але в ході дослідження спливли факти того, що українські державні компанії, зокрема «Укрінмаш», підписували через посередників договори з компаніями в Арабських Еміратах і Великій Британії, а ці контракти вели до того, що керівництво Південного Судану повинно було отримати українську зброю», - зазначила вона.

За словами Гур'євої, в Південному Судані зараз триває громадянська війна, а країни, які постачають зброю, підігрівають конфлікт, збільшують кількість жертв, сприяють порушенню прав людини.

«Поки невідомо, чи дійсно були поставки зброї до Судану. Однією з вимог дослідження було те, що якщо такі поставки не відбулися, то вони мають бути остаточно скасовані », - повідомила Гур'єва.

Нагадаємо, раніше правозахисна організація Amnesty International представила звіт, у якому йшлося, що Україна причетна до постачань зброї до Південного Судану. У компанії «Укрінмаш» категорично спростували поставки зброї, хоча визнали, що контракти були підписані.

Читайте АСН в Google News