Неочікуване відкриття: у Криму тільки в грудні спробують запустити «енергоміст»

26.09.2017, 10:59

Названо причину відключень електрики в окупованому Криму. Як повідомили в міністерстві енергетики країни-агресора, об'єкти електромережевого енергомоста Кубань - Крим будуть введені в експлуатацію в грудні 2017 року. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив директор Кримського департаменту Фонду «Майдан закордонних справ», відомий журналіст Андрій Клименко.

«Ось і розгадка відключень світла в окупованому Криму: «енергохвіст», запущений великим Пу майже 2 роки тому «недоперезапустили», - написав Клименко.

Як відзначили в Міненерго РФ, об'єкти енергомоста введені в роботу в режимі пусконалагоджувальних робіт і тільки зараз готуються документи для отримання дозволу на введення в експлуатацію.

У проект електромережевого енергомоста Кубань - Крим входить: будівництво підстанцій 220 кВ «Кафа» і 500 кВ «Вищестебліївська», високовольтних ліній (ПЛ) 220 кВ «Кафа - Сімферопольська» (в габаритах 330 кВ) з розширенням підстанції 330 кВ «Сімферопольська», двох двоколових ВЛ 220 кВ «Вищестебліївська - Кафа» з заходом на ВЛ 220 кВ «Камиш-Бурунська» і розширення підстанції «Камиш-Бурунська», ПЛ 500 кВ «Кубанська - Вищестебліївська» (Тамань) з розширенням підстанції 500 кВ «Кубанська» і спорудження кабельного переходу через Керченську протоку.

Нагадаємо, президент країни-агресора Володимир Путін запустив першу нитку енергомоста Кубань - Крим 2 грудня 2015 року. Чотири гілки енергомоста почали працювати навесні 2016 року. Однак з тих пір і до сьогодні в Криму продовжують вимикати електрику.

Читайте АСН в Google News