Через наближення виверження вулкана на Балі евакуюють місцевих жителів

25.09.2017, 13:42

Представники Червоного Хреста в Індонезії говорять, що більше 42 тисяч осіб, які живуть неподалік діючого вулкана Агунг, були евакуйовані зі своїх будинків, оскільки влада попереджає, що виверження може початися будь-якої миті, повідомляє ВВС. В околицях гори Агунг в останні дні були зафіксовані підземні поштовхи, а також ознаки магми, що підбирається до поверхні землі. Влада встановила 12-кілометрову зону відчуження навколо гори і оголосила про тривогу в п'ятницю, 22 вересня.

Зараз попередження не стосується основних туристичних районів. Авіаперевезення на острові працюють у звичайному режимі. Місцева рада з туризму заявила, що судна, що з'єднують Балі з сусідніми островами - Ломбок і Ява, - плавають за розкладом. Вранці в неділю над горою було видно стовп сірчаного диму заввишки близько 200 м. Посадові особи заявили, що перші незначні поштовхи були зафіксовані в районі гори в кінці серпня 2017 року, а 14 вересня рівень тривоги змінили з «нормального» до «пильного».

В Індонезії працює чотирирівнева система попереджень у разі виверження вулкана, яких на архіпелазі 130. Протягом останніх декількох днів вулкан виявляв все більше ознак активності і влада активізувала свої попередження, а також евакуацію сільських сіл, що оточують гору. Тисячі балійців тепер живуть у притулках, організованих у ратушах і школах, куди влада перевозить тонни продуктів і предметів першої необхідності. Деякі громади також створили притулки для домашньої худоби, яку їм довелося залишити в селах. Гора Агунг розташована на висоті понад 3 тисячі м над рівнем моря, вона міститься у східній частині Балі і є популярним туристичним напрям. Більше тисячі людей загинули під час минулого виверження 1963 року.

Читайте АСН в Google News