Росії стане ще гірше. Названо сценарій припинення війни на Донбасі

23.09.2017, 15:05

Російська Федерація намагалася за допомогою сили залишити Україну у сфері своїх інтересів, однак вторгнення на Донбас і окупація Криму призвели до зворотного ефекту. Після того як Росії не вдалося створити ще одну Абхазію, в Кремлі зрозуміли, що це сценарій уже не працює. Про це в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» заявив спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер.

«Ми демонструємо Росії, що це більше не вдасться, а згодом для них все буде складатися ще гірше. З економічної, політичної, інформаційної точок зору і з точки зору безпеки. Якщо Росія дійсно підтримує цілісність України і турбується про захист російськомовного населення, це дає підставу для розмови, але необхідно знайти інший спосіб досягнення цих цілей. І ось тут ми вже підходимо до питання залучення миротворців ООН. Такий підхід дасть Москві можливість діяти відповідно до її інтересів. Змусити Росію не можна, однак створити необхідні умови для пошуку адекватного рішення - можна», - заявив Курт Волкер.

Також американський дипломат нагадав про те, що сподівання Російської Федерації на прихід до влади в США лояльного до неї президента і на розкол у Європейському Союзі зазнали краху.

Читайте АСН в Google News