На фальшивій експертизі сейсмостійкості Запорізької АЕС ділки заробили 18 млн. грн

22.09.2017, 16:27

СБУ і поліція викрили багатомільйонну угоду при проведенні робіт з вивчення сейсмічної стійкості обладнання Запорізької атомної електростанції, повідомляє служба на своїй сторінці в соціальній мережі. Правоохоронці встановили, що півтора року тому посадові особи «ЗАЕС» уклали договір з приватною структурою на проведення робіт по виконанню розрахунків сейсмічного впливу на обладнання і трубопроводи реакторних відділень двох енергоблоків атомної станції.

При цьому звіти про виконану роботу підрядників було складено з численними порушеннями. Вони не проходили експертизу і не узгоджувалися в державній інспекції ядерного регулювання. При цьому керівництво станції виконання раюот підтвердило і гроші за них перевело підряднику. Таким чином, недобросовісні підприємці отримали 18 мільйонів гривень.

За висновком профільних експертів, розроблена ними документація не відповідає державним вимогам, а експлуатація обладнання ЗАЕС на основі цих розрахунків могла призвести до виходу з ладу енергоблоків. Слідство триває.

Читайте АСН в Google News