США таки приймуть групу біженців з Австралії

20.09.2017, 15:45

США візьмуть першу групу біженців з Австралії, згідно з підписаною між двома країнами Угодою про переселення. Близько 50 осіб будуть відправлені в США найближчими днями. Австралійський уряд підтвердив інформацію у вівторок, 19 вересня 2017 року, повідомляє The BBC..

В рамках Угоди про переселення, підписаної адміністрацією Обами в листопаді 2016 року, США погодилися прийняти близько 1250 біженців. Президент Дональд Трамп назвав угоду «дурною», але сказав, що буде дотримуватися її. Австралія неодноразово відмовлялася прийняти біженців, більшість з яких є чоловіками з Ірану, Афганістану та Іраку, і замість цього утримує їх під вартою в центрах тимчасового проживання на території тихоокеанських країн Науру і Папуа-Нової Гвінеї.

У свою чергу австралійська влада погодилися прийняти біженців з Гватемали, Гондурасу і Сальвадора. Австралійський прем'єр-міністр сказав, що Агентство ООН у справах біженців буде здійснювати нагляд за угодою. Жодна країна не повідомляє про точну кількість осіб, яку збирається пустити на свою територію. Відповідно до статистики уряду Австралії, у двох центрах зараз проживає 1254 людини. Австралія відмовляється прийняти біженців, які прибувають на човнах, в рамках жорсткої політики стримування.

Уряд вже уклав одну угоду про переселення з Камбоджею, але тільки невелику кількість біженців було переселено. Міжнародне співтовариство запекло критикує країну за політику затримання в центрах для мігрантів, які перебувають за межами її території. Умови в таборах також піддаються критиці правозахисних груп, які говорять, що подібні заходи є каральними і завдають шкоди біженцям.

Читайте АСН в Google News