Ганебний скандал у Великій Британії: паралімпійці у збірній перебільшували свою недієздатність

20.09.2017, 15:35

Моральне обличчя британського паралімпійського руху - під питанням. В основі руху лежить система класифікації, призначена для того, щоб люди з однаковими фізіологічними вадами змагалися один з одним за спортивні нагороди. Однак Міжнародний паралімпійський комітет заявив, що деякі спортсмени перебільшують свою інвалідність, повідомляє BBC.

Перебільшення, відоме як «навмисне спотворення», застосовується спортсменами, щоб потрапити в більш вигідний клас, при проходженні медкомісії. ЗМІ заявляють про неодноразові випадки порушень, коли атлети проходили операції з укорочення кінцівок для проходу в потрібний їм клас. Спортсмени, які беруть участь у змаганнях в інвалідних візках, часто їх не потребують.

Комітет стверджує, що це «серйозна загроза довірі до цього спорту». Спортсмени, батьки і тренери кажуть, що вони теж стурбовані тим, що системою зловживають. Деякі спортсмени вирішили взагалі відмовитися від участі в змаганнях, оскільки вони більше не вірять, що система надає рівні можливості. Вони впевнені, що атлети з більш важкими формами інвалідності витісняються зі змагань.

Читайте АСН в Google News