«План Маршалла» для України: в Мінекономіки розповіли подробиці

14.09.2017, 14:09

«План Маршалла» для України розрахований на 10 років і вже в 2018-2020 роках передбачає виділення по $5 млрд на рік. Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку Степан Кубів, передає прес-служба відомства.

«Ми погодили пріоритети діяльності, які лягають в площину інфраструктурних проектів, енергоефективності, цифрової економіки через призму малого бізнесу», - сказав міністр.

Раніше з Кубівим зустрівся екс-прем'єр Литви Андрюс Кубілюс, який є співавтором «Плану Маршалла» для України. Кубілюс наголосив, що за умови отримання Україною щорічних інвестицій в сумі $5 млрд зростання її економіки складе 6-8% ВВП.

«За підрахунками експертів 5 млрд євро інвестицій в економіку на рік забезпечать Україні зростання економіки на 6-8% річних... з ініціативи литовських колег саме такі обсяги фінансування взяті до уваги «Плану Маршалла», - додав Кубілюс.

У свою чергу нардеп Ганна Гопко повідомила, що вже почала працювати робоча група з представників Ради і Кабміну, в завдання якої входить до 25 вересня розробити конкретні кроки і заходи інвестиційного плану, які будуть представлені на саміті Східного партнерства у листопаді 2017 року.

План Маршалла - програма допомоги Європі після Другої світової війни. Його створив у 1947 році держсекретар США Джордж К.Маршалл, діяти план почав у квітні 1948 року. Метою реалізації плану було відновлення зруйнованої війною економіки Європи, усунення торгових бар'єрів, модернізація промисловості. У програмі брали участь 17 країн Європи.

Читайте АСН в Google News