Головному юристу Львівщини загрожує стягнення за пісні при прийомі на роботу

13.09.2017, 12:51

Міністерство юстиції проводить службове розслідування щодо ймовірних неправомірних дій начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослава Жукровського. Про це йдеться у відповіді відомства на запит приватного юриста Олега Юника, який він надав у розпорядження редакції ASN.

«На виконання наказу Міністерства юстиції України від 01.09.2017 року Дисциплінарної комісією з розгляду дисциплінарних справ Міністерства юстиції України здійснюється дисциплінарне провадження та проводиться службове розслідування щодо Жукровського Я.І.», - йдеться у відповіді міністерства. Уточнюється, що на підставі подання Дисциплінарної комісії буде прийнято рішення про накладення дисциплінарного стягнення на посадову особу або ж закриття провадження. Коли варто очікувати зазначеного рішення, не відзначається.

Напомним, в начале августа руководитель главного территориального управления юстиции во Львовской области Ярослав Жукровский рассказал журналистам, что, принимая людей на работу в органы юстиции, требует спеть песню УПА «Лента за лентой» и спрашивает дату рождения Степана Бандеры. По этому поводу редакция ASN еще 4 августа направила запрос Министерству юстиции с намерением узнать, имеет ли право чиновник самовольно вводить какие-либо критерии приема на государственную службу. Однако ответа от ведомства редакция до сих пор не получила.

Читайте АСН в Google News