У Києві накрили конвертцентр з мільярдним оборотом

09.09.2017, 07:32

Столична прокуратура спільно зі службою безпеки закрила конвертаційний центр, який орудував мільярдними оборотами. Як повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на сторінці в соцмережі, незаконне установа працювала на Київ і область, а також мало філії в інших містах.

"Конверт" надавав незаконні послуги з мінімізації податкових зобов'язань підприємствам реального сектора економіки та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом ", написала Сарган. За її словами, загальна сума "проконвертованих" фінансів тільки за дев'ять місяців цього року - понад 1 млрд гривень.

Під час обшуків правоохоронці знайшли близько 800 тисяч доларів, вилучили також комп'ютерна техніка, документи. Сарган також заінтригувала, що під час обшуків було знайдено "дещо цікаве для політиків і експертів".

На одному з фото, які опублікувала Сарган, видно іменні грамоти та нагороду - на них ім'я Вадима Альперіна. Сама Лариса Сарган написала в посткриптумі - "Вадим Альперін - найвідоміший одеський контрабандист з часів незалежності".

Читайте АСН в Google News