Суд над Януковичем перенесли, бо захисник затягує процес - ГПУ

06.09.2017, 16:10

Прокурор, який веде справу про державну зраду побіжного екс-президента Віктора Януковича, Руслан Кравченко після сьогоднішнього засідання в Оболонському суді заявив, що новий захисник, призначений підсудному "не використав жодного дня з наданих йому для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

Сьогодні суд частково задовольнив заяву захисника обвинуваченого Януковича Максима Герасько, якого призначив Центр правової допомоги, про надання йому додаткового часу для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження. Таким чином, суд пішов на перерву до 14:00 21 вересня 2017 року.

Прокурори заявили, що дії захисника спрямовані на зловживання своїм правом і пов'язані з небажанням знайомитися з матеріалами і захищати свого підзахисного. Як зазначив Руслан Кравченко, захисник взагалі не використовував жодного дня наданого йому часу і за весь час жодного разу не прийшов до суду, щоб ознайомитися з матеріалами кримінального провадження.

Нагадаємо, Януковича звинувачують у скоєнні кримінальних злочинів за ознаками, передбаченими ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Читайте АСН в Google News