Порошенко підписав закон, який ускладнюватиме життя суддів

24.02.2015, 21:01

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про забезпечення права на справедливий суд». Про це повідомляє прес-служба глави держави.
Заступник Глави Адміністрації Президента — координатор Ради з питань судової реформи Олексій Філатов, зазначив, що цей закон спрямований на очищення суддівського корпусу, підвищення відповідальності суддів, а також на спрощення доступу громадян до правосуддя.
Як повідомляється, за законом передбачено прозорий і публічний порядок призначення суддів на будь-які посади виключно на підставі конкурсу.
«Суддівська кар’єра буде залежати виключно від професійних якостей судді», — йдеться в повідомленні прес-служби.
Крім того, відкритою буде вся інформація щодо суду, який розглядає справу, стадії її розгляду, місця і часу засідань, буде забезпечено відкритий доступ до всіх судових рішень. Також законом гарантовано право кожного бути присутнім у судовому засіданні, проводити фото- і відеозйомку.
У прес-службі також зазначили, що в Законі враховано близько 50 рекомендацій Венеціанської комісії, Консультативної ради європейських суддів та інших міжнародних організацій щодо вдосконалення законодавства України про судоустрій і судочинство.

Читайте АСН в Google News