В Уругваї заарештований «кокаїновий король Мілана»

04.09.2017, 17:50

Міністерство внутрішніх справ Італії оголосило про затримання одного з найбільш розшукуваних мафіозних босів країни. Він був арештований в Уругваї після 23 років розшуку і обвинувачується в організації мафіозних угруповань, торгівлі наркотиками та інших тяжких злочинах, повідомляє The Guardian.

Рокко Морабіто вважався найбільш затребуваним втікачем калабрійського мафіозного угрупування «Ндрангета», що вважається найбільш могутньої організованою злочинною групою Італії і одним з найбільших європейських імпортерів американського кокаїну. 50-річний чоловік був заарештований на прибережному курорті Пунта-дель-Есте в спільній операції уругвайської поліції і італійської влади, які вже давно намагалися визначити особистість, під якою він переховувався.

Про це йдеться в заяві Міністерства. Морабіто перебував у розшуку з 1994 року. Своє прізвисько - «кокаїновий король Мілана» - він отримав після того, як стало відомо, що він заплатив 13 млрд італійських лір, щоб імпортувати майже тонну наркотиків в Італію.

У 1995 році був виданий міжнародний ордер на арешт, метою якого було знайти і передати його італійській владі, яка вже тоді засудила його до 30 років позбавлення волі. Морабіто перебував у списку найбільш розшукуваних злочинців Міністерства внутрішніх справ Італії. Сюди входить сицилійський мафіозний бос Маттео Мессіна Денаро.

Читайте АСН в Google News