ЗСУ проведуть військові навчання у відповідь на «Захід-2017»

02.09.2017, 13:12

У вересні Збройні Сили України одночасно з російсько-білоруськими навчаннями «Захід-2017» проведуть масштабні командно-штабні навчання «Непохитна стійкість - 2017» із залученням військ та оперативних резервів, повідомляє прес-служба Міноборони України.

«З метою адекватного реагування на зовнішні загрози, зокрема пов'язані з проведенням російсько-білоруських навчань «Захід-2017», уточнено порядок підготовки ЗСУ в 2017 році. З 12 по 15 вересня цього року Збройні Сили України проведуть масштабні командно-штабні навчання «Непохитна стійкість - 2017». Метою таких зусиль є формування готовності армії до можливого загострення військово-стратегічної обстановки навколо України. Також буде проведено тренування сил і засобів територіальної оборони з розгортанням штабів територіальної оборони», - сказано в повідомленні.

Як пояснив глава Міноборони України Віктор Муженко, також ці навчання необхідні для нарощування можливостей органами військового управління здійснювати управління військами під час перегрупування, ведення оборонних і бойових дій.

Читайте АСН в Google News