Кабмін підготував для Ради п'ять пакетів законопроектів

30.08.2017, 11:59

Кабінет міністрів України підготував для Ради п'ять пакетів законопроектів. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент ASN.

"Ми підготували на нову сесію порядок денний, який ми будемо пропонувати спільно з коаліцією та президентом для ухвалення в українському парламенті. Ми визначили п'ять пріоритетних законопроектів, які вже є в парламенті, їх потрібно прийняти в першому читанні або в цілому. Це рішення, які чекають наші люди. Це рішення, які дозволять поліпшити бізнес-клімат в країні. Ці рішення повністю готові до ухвалення", - заявив він.

За словами прем'єра, це пенсійна, медична, освітня реформи, а також введення електронних послуг, що позитивно впливатиме на ведення бізнесу. А також законопроект про введення міжнародних стандартів фінансової звітності. В цілому йдеться про близько 50 законопроектів.

Гройсман нагадав, що парламент вже прийняв чотири з п'яти законопроектів пенсійної реформи. Однак один з ключових законопроектів ще не проголосований. Тому Верховна Рада вже у вересні має ухвалити в цілому пенсійну реформу.

"Йдеться не про підвищення пенсійного віку... При цьому ми скасовуємо 15% оподаткування пенсій", - зазначив глава уряду.

За прогнозами прем'єра, в перші дні нової сесії парламент також зможе прийняти пакет законопроектів щодо реформи освіти, що дозволить підвищити зарплати вчителям мінімум на 25% вже наступного року, а також надасть ширшу автономію навчальним закладам.

В рамках медичної реформи, з його слів, також передбачено підвищення зарплат лікарям, збільшення фінансування медичної галузі через відмову від радянського принципу "ліжко-місць".

За оцінками прем'єра, також вкрай важливо прийняти всі законопроекти для забезпечення європейських норм роботи бізнесу в Україні за допомогою введення онлайн-сервісів.

Читайте АСН в Google News