СБУ попередила про нову хакерську атаку на компанії України

19.08.2017, 20:40

Служба Безпеки України попередила про високу ймовірність нової кібератаки на українські підприємства. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За даними відомства, аналіз передумов і наслідків минулої атаки вірусу Petya.A показує, що хакери можуть готувати нові атаки. Під час першої атаки вірусу Petya.A хакери збирали закриті дані про підприємства України. Завдяки цим закритим даним у зловмисників з'явилася можливість здійснити нову хвилю атак, зокрема через продукти компанії Microsoft.

В СБУ системним адміністраторам або уповноваженим особам з інформаційної безпеки рекомендують провести наступні дії: Здійснити зміну пароля доступу користувача krbtgt; Також здійснити зміну паролів доступу до всіх без винятку облікових записів в підконтрольній доменній зоні ІТС; Провести зміну паролів доступу до серверів та програм, що функціонує в ІТС; На скомпрометованих ПЕОМ провести зміну всіх паролів, які зберігалися в настройках браузерів; Повторно провести зміну пароля доступу користувача krbtgt і перезавантажити служби KDC.

Читайте АСН в Google News