Суд обрав запобіжний захід усім 18 затриманим у справі про заворушення біля парламенту

03.09.2015, 18:42

Печерський районний суд обрав запобіжний захід всім 18 затриманим у зв'язку з подіями біля Верховної Ради України. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Як повідомляється, 16 підозрюваним, зокрема й головному фігуранту кримінального провадження, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб без визначення застави. Ще двоє затриманих перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом. Крім того, наразі вирішується питання про оскарження запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту для двох з них в апеляційному порядку.

Нагадаємо, за фактом подій, що сталися 31 серпня під стінами парламенту, правоохоронці затримали 18 осіб. З урахуванням зібраних доказів одному із затриманих повідомлено про підозру за ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу) та ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт). Іншим затриманим інкримінується ч. 3 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 293 (групове порушення громадського порядку), ч. 2 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України.

Читайте АСН в Google News