У Раді жорстко відповіли на істерику РФ через будівництво США бази ВМС в Україні

12.08.2017, 19:55

Будівництво в Очакові інженерними підрозділами ВМС США оперативного центру Військово-морських сил України повністю відповідає чинному законодавству України. Про це в Facebook написала нардеп, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз.

Таким чином народний депутат від БПП відповіла на заяву заступника голови комітету Ради Федерації РФ з оборони і безпеки Франца Клінцевича про «провокації з боку ВМС США».

«У цьому році Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України". Цей закон дозволив встановити курс України на членство в НАТО. Хочу нагадати Клінцевичу, що позаблоковий статус було скасовано Україною після анексії Криму Росією», - написала Фріз.

Також Ірина Фріз зазначила, що Україна розглядає будівництво центру Військово-морських сил України в Очакові як необхідність у рамках підвищення обороноздатності країни. «Така гостра необхідність викликана багаторічною політикою Росії, спрямованою на знищення незалежності і суверенітету України, а з 2014 року - веденням неоголошеної війни», - підкреслила народний депутат.

Читайте АСН в Google News