Замість Чуркіна - Небензя. Росія визначилася з новим представником в ООН

27.07.2017, 14:58

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про призначення заступника голови МЗС РФ Василя Небензі постпредом Російської Федерації в ООН. Про це повідомили в прес-службі Кремля.

У повідомленні наголошується, що Путін підписав указ «Про постійного представника Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку, США, і представника Російської Федерації в Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй». Небензя з 2013 року обіймає посаду заступника глави МЗС РФ.

Небензя народився 26 лютого 1962 року народження, закінчив МДІМВ МЗС СРСР. Чотири роки пропрацював старшим радником постпредства Росії при ООН в Нью-Йорку. У 2003-2006 роках працював заступником директора департаменту міжнародних організацій МЗС, потім - заступником представника РФ при Відділенні ООН. У березні 2012 року - очолив Департамент з гуманітарного співробітництва та прав людини МЗС РФ. З 3 червня 2013 року Небензя перейшов на посаду заступника міністра закордонних справ РФ.

Нагадаємо, попередник Небензі в ООН - Віталій Чуркін несподівано помер 20 лютого 2017 року, за день до свого 65-річчя. Медексперти не змогли визначити причини його смерті. 

Читайте АСН в Google News