Гройсман розповів, чому лоукостер Ryanair відмовився заходити в Україну

27.07.2017, 13:39

Ірландський лоукостер Ryanair скасував вихід на ринок України, так як у нашій країні немає стратегічного бачення галузі авіаперевезень в цілому. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв'ю виданню «Новое время».

За словами прем'єра, він не знав про підписаний міністром інфраструктури Володимиром Омеляном меморандумі з Ryanair, в якому міністерство запропонувало умови, які  ні з ким попередньо не обговорювалися. Це дало Ryanair право посилатися на цей документ в ході переговорів.

«Це була слабка переговорна позиція з самого початку», - заявив Гройсман.

За його словами, він збере всіх причетних до цієї історії, щоб виправити ситуацію. «Я зберу усіх, хто до цього причетний. Важливо, щоб ми чітко розуміли стратегію розвитку і куди ми йдемо», - сказав він.

Гройсман зазначив, що в Києві має бути міжнародний авіахаб - аеропорт Бориспіль, міський аеропорт і лоукост-аеропорт - наприклад, Гостомель. Прем'єр упевнений, що Гостомель може стати лоукост-аеропортом, який збільшить загальний потенціал цивільних авіаперевезень в Україні в 2-3 рази.

Нагадаємо, авіакомпанія Ryanair скасувала плани почати літати в Україну, заявивши, що аеропорт «Бориспіль» не виконав умов, узгоджених на початку цього року.

Читайте АСН в Google News