Хресна хода УПЦ МП у Києві: правоохоронців більше, ніж вірян

27.07.2017, 12:49

У четвер, 27 липня, в Києві пройде багатотисячна хресна хода УПЦ Московського патріархату з чудотворними іконами від Володимирської гірки - до Києво-Печерської лаври. У зв'язку з заходом правоохоронці столиці посилили заходи безпеки, передає кореспондент ASN.

Біля Михайлівського Золотоверхого собору, який розташований на підходах до Володимирської гірки, де відбудеться урочистий молебень, присвячений Дню Хрещення Русі, встановлені залізні огорожі і «рамки» металошукачі. Кількість правоохоронних органів, за спостереженнями, навіть більше, ніж вірян і священнослужителів, які йдуть на гору, щоб взяти участь у церемонії.

Кожного, незалежно від сану, оглядають на предмет наявності заборонених предметів. Вміст сумок всіх, хто йшов на територію церемонії, також перевіряють.

Нагадаємо, під час хресної ходи митрополит УПЦ МП Онуфрій робитиме невелику зупинку. 28 липня Україна відзначає державне свято - День хрещення Русі-України. Цього року святкування відбудуться 27 - 30 липня, головне з них - хресна хода. 27 липня її проведе в Києві московський патріархат, а 28 липня - УПЦ КП.

Читайте АСН в Google News