Дешевої їжі вже не буде ніколи. Експерт розповів про наслідки скасування регулювання цін

21.07.2017, 16:24

Скасування з 1 липня держрегулювання цін на соціально-значимі продукти харчування може привести до регулярних змов учасників ринку, а через 2 роки ще й значного збільшення цін на ці продукти. Таку думку 21 липня під час прес-конференції висловив аналітик громадської організації «Громадський аудит» Максим Котенко, передає кореспондент ASN.

«Ні для кого не секрет, що всі ключові продукти харчування в Україні представлені трьома-чотирма місцевими виробниками. А в невеликих містах - взагалі одним або двома. В таких умовах ніякої здорової конкуренції не може бути. Якщо в місті один хлібзавод, ціни якого ніхто не регулює, що заважає підняти йому ціни в два-три рази? І люди будуть змушені купувати за тією ціною, яку намалював постачальник, оскільки іншого хліба немає. Навіть якщо заводів два або три, вони завжди можуть домовитися синхронно підняти ціну», - зазначив він.

Експерт вважає, що скасування регулювання цін на продукти харчування може бути результативним лише при найжорстокішому антимонопольному контролі, якого, на його думку, в Україні немає.

Читайте АСН в Google News