Розвідка та СБУ спростовують, що на Оболоні в Києві стрілянину влаштував їх службовець

19.07.2017, 14:41

У Міністерстві оборони України заявили, що громадянин Олександр Конотопенко, який стріляв на Оболоні в Києві, з посвідченням співробітника Головного управління розвідки був звільнений з військової служби навесні 2017 року.

Раніше на своїй сторінці у Facebook група «Київ оперативний» повідомила, що на Оболонь приїхав на «Тойоті» п'яний чоловік, влаштував стрілянину і був затриманий поліцією при спробі сховатися. Правоохоронцям він пред'явив посвідчення полковника Міноборони, співробітника Головного управління розвідки.

«Затриманий в Києві співробітниками правоохоронних органів громадянин Конотопенко А.В. проходив службу в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. Навесні 2017 року він був звільнений з військової служби», - заявили в прес-службі розвідки Міноборони.

Відзначається, що проводиться розслідування цього інциденту. «Попередні версії - недбалість посадових осіб з вилучення посвідчення при звільненні або підробка», - вказали в ГУР.

У свою чергу, Служба безпеки України також заявила, що Конотопенко не є співробітником СБУ. «У грудні 2016 року цей чоловік був звільнений із лав СБУ і переведений до іншого відомства», - відзначили в СБУ.

Читайте АСН в Google News