Меркель збирається очолювати Німеччину до 2021 року

17.07.2017, 23:47

Канцлер Німеччини Ангела Меркель в разі успіху блоку ХДС/ХСС на парламентських виборах у вересні 2017 роки збирається очолювати уряд країни до 2021 року. Якщо партія переможе, то Меркель в четвертий раз очолить уряд, передає Deutsche Welle.

«Я виставила свою кандидатуру і збираюся працювати чотири роки. І у мене твердий намір зробити саме так, як я пообіцяла людям», - заявила Меркель.

У своїй програмі Меркель висловилася за припинення видобутку бурого вугілля в Німеччині. За її словами, Християнсько-демократичний союз планує вести переговори з регіонами, в яких ведеться видобуток вугілля для перекваліфікації робітників цієї галузі.

Крім того, Меркель заявила, що можна скоротити приплив біженців до Німеччини, якщо почати боротися з причинами міграції. Відзначимо, що 17 липня Петро Порошенко привітав Меркель з днем ​​народження. «Сердечно вітаю Ангелу Меркель з Днем народження - нашого щирого друга в самому серці Європи, надійного союзника в "нормандському форматі", відданого поборника суверенітету і територіальної цілісності України!» - написав глава держави.

Читайте АСН в Google News