Клименко вивів в офшори $12 млрд і легалізував їх у покупці нерухомості, бізнесу і землі в Україні

14.07.2017, 14:29

У слідства є докази того, що 96 млрд грн (близько 12 млрд доларів за курсом 8 грн/$) були виведені колишнім міністром доходів і зборів України Олександром Клименком в офшори, а також легалізовані шляхом купівлі нерухомості, ділянок і бізнесу в Україні. Правоохоронні органи просять зарубіжних партнерів про співпрацю щодо прискорення арешту рахунків Клименка за кордоном.

«12 млрд доларів - це 96 млрд грн треба було відмити - це встановлено доказами. Сума більше», - сказав головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, ці кошти через вісім податкових майданчиків були «фактично вкрадені і виведені з держбюджету України... виведені через офшорні юрисдикції, де були легалізовані шляхом покупки нерухомості, земель, офісів та бізнесу в Україні».

«Сьогодні цей бізнес ми прикрили», - сказав головний військовий прокурор.

Матіос зазначив, що 778 млн доларів, які «Клименко вивів з офшорних юрисдикцій, - ми з сьогоднішнього дня будемо оформляти відповідні документи і пересилати партнерам, щоб вони блокували рахунки, які діють до сьогоднішнього дня в банках країн Європи».

Раніше ми повідомляли, що силовики проводять більше 180 обшуків у приміщеннях Клименка, зокрема редакції "Вестей"

Читайте АСН в Google News