Начальник Яворівського полігону два роки "зливав" секретні дані ворогові

13.07.2017, 12:46

Служба безпеки України підозрює начальника Яворівського полігону у співпраці з розвідкою Росії. Як ідеться в ухвалі Шевченківського райсуду Києва від 21 червня, якою за клопотанням слідчого накладено арешт на належні підозрюваному речі: ноутбук, мобільний телефон, три DVD-диска, флешку і уривок листа паперу з написом "quarto xmail.net", на зворотному боці фраза - "наказом командира військової частини А4150 від 30.12.2015 року № 755". Ці речі підозрюваний передав правоохоронцям сам, повідомляє ЛБ.

У документі говориться, що підозрюваний впродовж 2015-2016 років, будучи на посадові начальника загальновійськового полігону Міжнародного центру миротворчості та безпеки (МЦМБ), військова частина А4150, збирав за завданням ГРУ РФ і передавав ворогові різну інформацію.

"Під час дачі пояснень співробітникам СБ України про його конфіденційну співпрацю з ГРУ ГШ ЗС РФ, він добровільно передав співробітникам СБУ уривок паперу з написом, ноутбук, диски і паролі до програми, а також флеш-накопичувач, з допомогою яких він здійснював зв'язок з представниками ГРУ ГШ ЗС РФ", - сказано в рішенні суду.

Справа розслідується за статтею «державна зрада». Нагадаємо, керує Яворівським полігоном з 2011 року по нинішній час полковник Ігор Слісарчук.

Читайте АСН в Google News