Компанія Siemens відмовилась обслуговувати ввезені в окупований Крим турбіни

07.07.2017, 11:59

Німецька компанія Siemens AG заявила, що не буде обслуговувати турбіни їхнього виробництва, які незаконно ввезли з Росії в окупований Крим. Про це йдеться в заяві на сайті компанії.

"Siemens вжив усіх можливих юридичних заходів, щоб не допустити такого завезення виробів фірми в підсанкційний Крим, і вживатиме належних оперативних заходів, щоб не допустити незаконного використання обладнання, а саме не надаватиме ніяких поставок або послуг для монтажу, підтримки роботи і гарантійного обслуговування" , - йдеться в повідомленні.

Крім того, в компанії відзначили, що самовільне перенаправлення закуплених турбін Росією - це очевидне порушення контрактних домовленостей.

Нагадаємо, 6 липня стало відомо, що на споруджуваних електростанціях у Криму планується встановити турбіни виробництва компанії Siemens. Коли їх доставили, з'ясувалося, що російська сторона сама вирішила направити турбіни в Крим, хоч спочатку планувалося їх встановити на Таманському півострові Росії. А в компанії Siemens повідомили, що не укладали контракт з Росією на поставку обладнання в окупований Крим.

Читайте також: Турбіни Siemens у Криму: компанія може отримати "5 копійок дивідендів" і величезний скандал

 

Читайте АСН в Google News