Українські силовики не справляються з розгулом злочинності - експерт

27.06.2017, 16:30

Експерт з питань безпеки Сергій Шабовта заявив, що правоохоронні органи України безпорадні в боротьбі з розгулом злочинності. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент ASN.

"Останній вибух авто в Києві у нас вже швидко і гучно назвали "терактом". Чому? Тому що терактом модно назвати все що завгодно, будь-який злочин, це швидко і зручно. Цим наші правоохоронні органи прикриваються в своїй безпорадності", - заявив він.

За його оцінками, останні гучні замахи і вбивства, а також вибухи в центрі Києва - підтверджують той факт, що правоохоронці і силовики не знають, як боротися зі злочинністю, а головне, попереджати розгул злочинності.

У свою чергу Олександр Климчук, юрист, вважає, що важливим етапом у боротьбі злочинністю є превентивна діяльність.

"Потрібно відмовитися від статистичних даних слідчих підрозділів. Потрібно диференційовано за спрямованістю, за професійною спрямованістю розслідування справ. Всі підрозділи, в першу чергу, СБУ повинні проводити профілактичну роботу і попереджати тяжкі злочини", - сказав він.

Що ж стосується поліцейських підрозділів, то тут треба на законодавчому рівні також чітко визначити, щоб вони не займалися бюрократією, а займалися практичною діяльністю.

"На жаль, поки що адвокати і журналісти знаходять і розкривають більше злочинів, ніж поліція, яка часто після реформи не знає елементарних норм кодексів", - вважає він.

Читайте АСН в Google News