Рада закріпила курс України на членство в НАТО

08.06.2017, 10:49

Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» щодо зовнішньополітичного курсу України. За документ на ранковому засіданні парламенту 8 червня проголосували 276 нардепів, передає кореспондент ASN.

«Всі останні 20 років Росія робила все, щоб Україна не стала членом Північноатлантичного союзу. Це стало причиною багато в чому агресії Росії», - сказав спікер і автор закону Андрій Парубій.

Вперше за всю історію України, зі слів спікера, більшість українців підтримує членство в НАТО. «Я впевнений, що сьогодні членство України в НАТО потрібно як Україні, так і самому НАТО. Сьогодні тільки НАТО є ефективним союзом, який може зупинити російську агресію», - упевнений спікер.

У свою чергу, заступник голови профільного комітету з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк зазначив, що законом вносяться зміни в закони України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики» і «Про основи національної безпеки України» для відновлення цілеспрямованого прагматичного курсу країни на здобуття членства в НАТО як стратегічного зовнішньополітичного пріоритету держави.

Ухвалення закону сприятиме розширенню і поглибленню співпраці України з організацією Північноатлантичного договору, зміцненню національної безпеки нашої країни, гарантуватиме її суверенітет і територіальну цілісність.

Читайте АСН в Google News