МЗС засудило вирок Сенцову і Кольченку

25.08.2015, 15:31

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з протиправним і антигуманним рішенням влади Російської Федерації засудити громадян України Олега Сенцова та Олександра Кольченка на 20 і 10 років ув'язнення. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

У МЗС зазначили, що Сенцова і Кольченка незаконно заарештували і безпідставно звинуватили в причетності до терористичної діяльності.

«Олег Сенцов, Олександр Кольченко, а також інші громадяни України зараз незаконно утримуються на території Росії, є політичними заручниками і безневинними жертвами агресії Російської Федерації проти України», — йдеться в повідомленні.

У міністерстві наголосили, що це судове рішення неправомірне і засноване на сфабрикованих матеріалах слідства, отриманих, зокрема в результаті застосування до українських громадян психологічного тиску і тортур.

У МЗС заявили, що судове рішення стало остаточним підтвердженням політичної ангажованості судової системи Російської Федерації.

«Виконуючи політичне замовлення влади Кремля, суд повністю знехтував законом, проігнорувавши, зокрема, надані захистом українських громадян докази їх непричетності до інкримінованих дій. Такий вирок свідчить про відхід Російської Федерації від принципу неупередженості слідчого процесу та дотримання універсальних норм в області прав людини», — наголосили в МЗС.

При цьому зовнішньополітичне відомство вимагає від російської сторони припинити судовий фарс і негайно звільнити Олега Сенцова та Олександра Кольченка, а також усіх інших політичних заручників. Міністерство закордонних справ України закликало світове співтовариство публічно засудити рішення і посилити політичний та дипломатичний тиск на Російську Федерацію з метою звільнення всіх громадян України, які продовжують незаконно утримуватися на території РФ.

Читайте АСН в Google News