Суд зобов'язав ГПУ розібратися з фінзвітом «Батьківщини»

05.06.2017, 14:23

Печерський суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру України порушити кримінальну справу проти ВО «Батьківщина» за недостовірні дані в фінансовому звіті. Махінації виявили журналісти програми «Наші гроші», повідомляє bihus.info.

Відзначається, що суд виніс рішення 2 червня. Юристи bihus.info подали скаргу на бездіяльність ГПУ. Справу порушено проти посадових осіб «Батьківщини», які потрапляють під ст. 366 КК (Внесення посадовцем до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів).

Журналісти виявили суттєві невідповідності між звітом і реальними внесками, які здійснювали донори політсили. Згідно зі звітом, партія нібито отримувала по кілька тисяч гривень від пенсіонерів, які розповідали, що насправді перераховували по 2, 4 або 10 гривень.

Крім того, деякі донори взагалі спростовували співпрацю з «Батьківщиною». 19 квітня юристи bihus.info повідомили в ГПУ про ознаки кримінального злочину, виявлення в ході розслідування. При відсутності реакції з боку прокуратури 25 квітня юристи звернулися до суду.

Читайте АСН в Google News