Росіяни намагалися у Вікіпедії перейменувати Анну Ярославну на «Анну Русскую»

30.05.2017, 13:49

У російській версії Вікіпедії намагалися перейменувати дочку великого князя Київської Русі Ярослава Мудрого Анну Ярославну на «Анну Русскую». Про це повідомили у виданні «Лига.Net».

Зміни намагалися внести після того, як президент РФ Володимир Путін під час візиту до Франції назвав великого князя Київської Русі Ярослава Мудрого «нашим князем», а дружину французького короля Генріха I Анну Ярославну «русской княжной».

Правки у Вікіпедії були зроблені о 4:49 30 травня 2017 року.

«Освічена французька публіка знає про російську Анну - королеву Франції; молодша дочка «нашого» великого князя Ярослава Мудрого була дружиною Генріха I і зробила істотний внесок у розвиток Франції, будучи однією із засновниць як мінімум двох європейських династій - Бурбонів і Валуа, - одна з яких до цих пір править в Іспанії», - сказав Путін у Франції.

Таким чином, за словами Путіна, французько-російські відносини нібито почалися з одруження Анни Ярославни, молодшої дочки Ярослава Мудрого, з Генріхом I у 1051 році.

Разом з тим відомо, що Ярослав Володимирович (Мудрий) - великий князь Київської Русі. У 1036 році став одноосібному правителем Київської Русі, був великим реформатором. Помер у Вишгороді і був похований у Софійському соборі в Києві. Москва була заснована тільки через 100 років, перша згадка датується 1147 роком.

Читайте АСН в Google News