На Вінниччині учасники бойових дій запалили шини під сільрадою

29.05.2017, 14:37

Інцидент стався в селі Козятин Козятинського району Вінницької області. Причиною протесту став земельний конфлікт з органом місцевого самоврядування, передає Укрінформ.

«Нещодавно наша сім'я взялася переоформляти спадщину. Біля сільради будинок і земельну ділянку. Землю видали ще в 1947 році. Але коли дійшло до оформлення права власності, то голова сільради заявила, що ця земля не наша, а земля сільської громади і там буде дитячий садок. Зараз голова сільради відмовляється спілкуватися з нами», - цитують журналісти дружину військового НГУ Аліну Ковальчук.

Учасників бойових дій, які прийшли до місцевої влади, щоб підтримати побратима і сім'ю загиблого бійця, не пустили в приміщення. Тоді вони розбили вікна, після цього вийшла секретар і заявила, що сільського голови немає, мовляв, та у відпустці з 15 травня, але документів, які б підтвердили її слова, жінка показати не змогла.

Тоді жителі села попрямували додому до сільського голови, але жінка не вийшла до них і викликала поліцію. Після цього учасники АТО повернулися до сільської ради і підпалили шини біля входу в приміщення.

На місці працюють правоохоронці Козятинського відділення поліції в кількості 15 осіб. Розпочато розслідування інциденту.

Читайте АСН в Google News